התחברות
    שכחתי סיסמא
      בקשת אישור מחדש
        הרשמה
        זכר נקבה
          שליחת שאלה לחבר
            הוספת שיעור
              הודעות מהרב
              צור קשר !

                מותר ללבוש מכנס אלאדין?

                מספר סידורי: 34486
                שאלה:
                חח רביד שאלה קצת מוזרה..רציתי לדעת אם מותר לילבוש מיכנס אלאדין מבחינת צניעות..חח אני לא ממש יודעת אם אתה מבין לאיזה מיכנס אני מיתכוונת אבל אני ינסה לתאר לך..זה ניראה כמו חצאית ארוכה רחבה וליקראת הסוף יש לו סיום של מיכנס.. ממש כמו של אלאדין!!! האם הוא מותר מיצד הצניעות?? כי הוא לא צמוד לא צר לא קצר..


                תשובה:
                את צודקת, יכול בהחלט להיות שהוא צנוע, אבל הוא עדיין מכנס. לאשה אסור ללבוש מכנס אשה צריכה ללבוש חצאית, כי מכנס, רחב ככל שיהיה רק פותח פתח לדברים אחרים. אמשול לך משל ואת תביני בקלות ! זה כמו שגבר ואשה לא נשואים יושבים בחדר לבד, הם עוברים על "ייחוד" נכון? אבל הם לא עושים כלום ולובשים צנוע ולא נוגעים ולא כלום ! אבל עצם העובדה שהם עברו על האיסור הראשון של "ייחוד" עשוי לגרור נפילות נוספות, אם פותחים פתח קטן מועדים בהמשך. יכול להיות שבחורה שתלך עם מכנס אלאדין לא תעבור על ההלכה, אבל היא כן תעבוד על עצמה, כי זה מכנס ולא חצאית. זה כמו שהבת שלך תצא עם מישהו ותשאל אותך: "אמא אני יכולה לישון אצל חבר שלי יואב?" אני מבטיחה לשמור על עצמי, אמא שפויה ויראת שמים לא תאשר את זה, אמא לאשפויה משוחררת וחופשיה תאשר ! אבל האמא לא יודעת שברגע שפותחים פתח קטן לנוער הנוער הולך לאיבוד ונכשל ! לכן הנוער חייב לשמוע "לא", בלי שום פתח, כיכל פתח קטן מוביל למעידה גדולה, אז.. מועדים לשמחה חחחמקווה שהועלתי... בלי קשר יש תשובות של כל מיני רבנים באתר כיפה לנושא ששאלת את מוזמנת לעיין גם שם: להלן קישור לנושא מכנסי האלאדין. "מכנס אלאדין באתר כיפה".

                חדשות אורלנוער
                • שובבים
                  ביום שלישי הקרוב יד אדר תתקיים סעודת פורים באולמי ויגו הקהל מוזמן
                • שיעורי הרבנית
                  שיעורי הרבנית מיטל מתקיימים בימי ראשון בבית הכנסת תפארת אחים. בימי שני בבית ספר אור לציון בשעה 20:30 לבנות בלבד בימי שני מתקיימים השיעורים בבית ספר אור לציון, חנייה בשפע
                • שיעורים קרובים
                  בימי שלישי וחמישי בבית כנסת תפארת אחים רחוב שדרות מנחם רפאל 1 בשעה 21:00 קבלת קהל החל משעה 20:00 בתיאום מראש בווטסאפ: 0504106657 באותו יום.
                מדרשת אור לנוער
                • קבוצות הווטסאפ
                  להצטרפות לקבוצות הווטסאפ שלחו הודעה למספר: 0504106657 עם השם שלכם ובקשו להצטרף
                • מעוניינים להפיץ?
                  כל מי שמעוניין לעזור בהפצה של סרטונים או בעריכה של סרטונים שיצור איתנו קשר ונשלב אותו במפעל זיכוי הרבים.
                • שיחה עם הרב
                  קבלת קהל בימי שלישי וחמישי בין השעות 20:00 ל-21:00
                • שיעורי הרב
                  ימי שלישי - ליקוטי מוהר"ן + המורי ימי חמישי - תניא + בן איש חי

                מדור פרסומי

                זמני היום

                סקר