התחברות
    שכחתי סיסמא
      בקשת אישור מחדש
        הרשמה
        זכר נקבה
          שליחת שאלה לחבר
            הוספת שיעור
              הודעות מהרב
              צור קשר !

                מה קורה למי שלא מניח תפילין?

                מספר סידורי: 43768
                שאלה:
                מי שלא מניח תפילין מה קורה לו!


                תשובה:
                לא קורה לו כלום ! הוא פשוט מפסיד מצווה עצומה שמחזקת את הקשר שלו עם בורא עולם זה הכל.
                אומרת הגמרא: "מי שיש לו מזוזה בביתו ציצית בביגדו ותפילין בידו ובראשו מובטח לו שלא יבוא לידי חטא" כמו כן מובא בספרי חז"ל שאם מקפיד על הנחת התפילין זוכה שלעתיד לבוא ימחלו עוונותיו. אבל אדם שלא מניח תפילין למרות שה' יתברך כתב: "וקשרתם לאות על ידך והיו לטוטפות בין עיניך", "לאות על ידך - תפילין של יד" , "לטוטפות בין עיניך - תפילין של ראש". הוא מפסיד 8 מצוות עשה. ויש מי שסובר שאינו זוכה לקום בתחיית המתים. סתם לסבר לך את האוזן אדם שיש לו מצוות ועבירות בכמות שווה ומדובר באדם שהניח תפילין, התפילין מכריעות את כף החסד וזוכה להיכנס לגן עדן גם אם הוא בינוני.
                אבל חשוב לי לומר לך שכדי לקבל חשק להניח תפילין תלמד מה זה התפילין, זה הסוד הגדול ביותר בעולם הזה, בזכות התפילין אתה נבדל מגוי, גם בזכות ברית המילה, אבל ברית מילה הכריחו אותך לעשות, תפילין אף אחד לא מכריח אותך, בא לך להרוויח תניח, בא לך להתרחק מה' , אתה מרגיש שאתה לא צריך את ה'? אינך זקוק לרפואה? לפרנסה? לעזרה משמים? תתרחק ואל תניח ותראה מה קורה למי שלא שומע לעצת ה' ומתרחק מדרך ה', תאמין לי שאין שום דבר בעולם ששווה שבגללו תתרחק מה' !

                מצאתי כתוב בספר צדקה ורחמים, מעשה ביהודי אחד שהיה משנה למלך, ואהב אותו המלך כנפשו, ואותו המשנה לא היה מניח תפילין, וכשהיה רואה שאחרים מניחין היה לועג להם ואומר מה אלו העור והרצועות שתולין בצואר וביד,  אם אין מניחין זה העור ביד ובראש מה יהיה.

                והקדוש ברוך הוא האריך אפו, אפשר אולי יהרהר בתשובה, הקדוש ברוך הוא נקרא ארך אפים לצדיקים, אך המשנה לא שב מדרכו הרעה, יום אחד יצא המלך למלחמה על מדינה אחת שמרדה בו ומסר המלכות והמדינות ביד המשנה.  והוא היה מתגאה ויושב במקום המלך, יום אחד ישן בצהרים אחר האכילה תחת האילן שבגן המלך, מידת הדין עמדה לקטרג ואמרה ריבונו של עולם,
                כל כך שררה נתת לאיש הזה ששמו ישראל ומידתו אינה ישראל ובשם ישראל יכונה,
                וכל שכן שאינו מניח תפילין ולועג לכל מי שמניח תפילין, עד מתי רשעים יעלוזו,
                אמר לו הקדוש ברוך הוא הגיע זמנו להרוג אותו במיתה משונה, מיד ציד אחד ירה בקשת לצוד חיה או ציפור שמים, ונתקע החץ במתניו של המשנה ומת, ובאו הרופאים וראו שאין לו תקוה וקברו אותו,

                ואחר שלושה ימים חזר המלך מהמלחמה ויצאו כל השרים והסגנים לקראתו ולא ראה את אהובו המשנה,
                חשב שיש לו איזה עסק בעיר, ומאחר שלא בא עד הערב שאל מהשרים איפה המשנה?
                אמרו לו נהרג, מיד נתמלא המלך חימה וקצף ובכיה והספד, ולא אכל ולא שתה עד הבוקר ואמר,
                איני מתנחם עד שעוד פעם אראה אותו,ועל פי גזרת המלך פתחו את קברו וראו שני נחשים שחורים כפחם כרוכים עליו,  והנחש הראשון מונח בראשו במקום תפילין וזנבו כרוך על צוארו,
                והנחש השני מונח ביד שמאלו וזנבו כרוך על ידו במקום הרצועה, ומפחד הנחשים לא יכלו להוציאו מקברו,  שאל המלך על מה זה, אמרו אדוננו המלך, הוא יהודי, 
                אין אנחנו יודעים את הסיבה ישלח לרב היהודים שהוא חכם גדול, יבוא הוא ויגיד למלך. שלחו וקראו לרב העיר ושאל אותו המלך מה הנחשים האלו האחד במצח והאחד ביד שמאלו לא במקום אחר?

                פרש הרב למלך, יש לנו תפילין שמניחים בשני מקומות ביד שמאל ובראש בשעת התפילה, ומי שאינו מניח, זה ענשו, ושלח הרב והביא זוג תפילין והראה למלך, אז ביקש המלך מאת הרב שיתפלל שיפרשו הנחשים מהמשנה, אמר הרב אם יפרשו עכשיו, עוד הפעם שיסתמו את הקבר יבואו וינקמו ממנו, אמר לו המלך, ואפילו הכיי, והתפלל הרב ופרשו הנחשים וחזרו וקברו אותו וזה שכתוב, יגלו שמים עוונו וארץ מתקוממה לו רחמנא ליצלן, דהיינו תפילין של ראש כנגד שמים ותפילין של יד כנגד הארץ.


                תגיות:
                תפילין מניח תפילין של יד תפילין של ראש
                חדשות אורלנוער
                • שובבים
                  ביום שלישי הקרוב יד אדר תתקיים סעודת פורים באולמי ויגו הקהל מוזמן
                • שיעורי הרבנית
                  שיעורי הרבנית מיטל מתקיימים בימי ראשון בבית הכנסת תפארת אחים. בימי שני בבית ספר אור לציון בשעה 20:30 לבנות בלבד בימי שני מתקיימים השיעורים בבית ספר אור לציון, חנייה בשפע
                • שיעורים קרובים
                  בימי שלישי וחמישי בבית כנסת תפארת אחים רחוב שדרות מנחם רפאל 1 בשעה 21:00 קבלת קהל החל משעה 20:00 בתיאום מראש בווטסאפ: 0504106657 באותו יום.
                מדרשת אור לנוער
                • קבוצות הווטסאפ
                  להצטרפות לקבוצות הווטסאפ שלחו הודעה למספר: 0504106657 עם השם שלכם ובקשו להצטרף
                • מעוניינים להפיץ?
                  כל מי שמעוניין לעזור בהפצה של סרטונים או בעריכה של סרטונים שיצור איתנו קשר ונשלב אותו במפעל זיכוי הרבים.
                • שיחה עם הרב
                  קבלת קהל בימי שלישי וחמישי בין השעות 20:00 ל-21:00
                • שיעורי הרב
                  ימי שלישי - ליקוטי מוהר"ן + המורי ימי חמישי - תניא + בן איש חי

                מדור פרסומי

                זמני היום

                סקר