התחברות
    שכחתי סיסמא
      בקשת אישור מחדש
        הרשמה
        זכר נקבה
          שליחת שאלה לחבר
            הוספת שיעור
              הודעות מהרב
              צור קשר !

                מותר לנערה לצאת החוצה עם בושם? להתבשם?

                מספר סידורי: 55002
                שאלה:
                הרב, האם מותר לבנות לשים בושם ביום יום? אני שמעתי הרצאה של רב שאמר שאסור ובנוסף שמעתי שהרב גם אמר שבנים שמריחים בושם של אישה צירכים לסתום את האף כי זה יכול להכשיל אותם. הרב, רציתי לדעת אם זה הלכה מפורשת או שמעיקר הדין מותר?


                תשובה:
                אחותי היקרה, ברור לך שעניין ההתבשמות תלוי בך, שהרי אם את עושה את זה כדי להרגיש טוב עם עצמך, אף אחד לא יאסור עליך להתבשם? זה משמח אותך, זה נותן לך תחושה טובה והרגשה טובה, מדוע שחכמים יאסרו זאת? אולם, אם יש לך מניעים נסתרים נוספים, כגון: למצוא חן בעיני הנערים ולמשוך את תשומת ליבם שיריחוך, זה כבר איסור חמור והכשלת הרבים וחילול שם שמים ובזה כדאי להיזהר מאודץ לכן ההלכה היא שמעיקר הדין מותר לאשה להתבשם בצורה סבירה ולא יתר על המידה כדי שלא תכשיל אחרים כשתעבור לידם ברחוב, כמו כן אסור לגבר להריח בשמים שעל אשה כדי שלא יבוא לידי הרהור עבירה.  (ולגברים אסור להריח בשמים של נשים)

                מקור ההלכה: שאסרו להריח בושם של אשה זרה, ולברך עליו (שו"ע או"ח ריז; מ"ב שם טז, יז) וכן אסור להריח בבשמים שעל אשה, ואפילו שעל אשתו כשהיא נדה יש להחמיר, כמו שיתבאר בס"ד להלן בחלק יורה דעה הלכות הרחקות בימי נידותה סימן קנ"ב סעיף ט"ו {לא}. ובהלכות עבודה־זרה סימן קמ"ו סעיף ד' יתבאר שאסור להריח בריח שנעשה לעבודה זרה. וכל שכן שאסור לברך עליהם{לב}: בקיצור, ראוי לכל בת מלך לא להסתובב עם יותר מדי ריח בחוץ ולכל בן מלך לשמור על עצמו ולא להתקרב יותר מדי לבנות ישראל הכשרות ולהריחן.

                תגיות:
                להריח בשמים של אשה להריח בושם מותר להתבשם? מותר לגבר להריח גבר לא יריח אסור להריח בשמים שעל אשה שו"ע או"ח ריז
                חדשות אורלנוער
                • שובבים
                  ביום שלישי הקרוב יד אדר תתקיים סעודת פורים באולמי ויגו הקהל מוזמן
                • שיעורי הרבנית
                  שיעורי הרבנית מיטל מתקיימים בימי ראשון בבית הכנסת תפארת אחים. בימי שני בבית ספר אור לציון בשעה 20:30 לבנות בלבד בימי שני מתקיימים השיעורים בבית ספר אור לציון, חנייה בשפע
                • שיעורים קרובים
                  בימי שלישי וחמישי בבית כנסת תפארת אחים רחוב שדרות מנחם רפאל 1 בשעה 21:00 קבלת קהל החל משעה 20:00 בתיאום מראש בווטסאפ: 0504106657 באותו יום.
                מדרשת אור לנוער
                • קבוצות הווטסאפ
                  להצטרפות לקבוצות הווטסאפ שלחו הודעה למספר: 0504106657 עם השם שלכם ובקשו להצטרף
                • מעוניינים להפיץ?
                  כל מי שמעוניין לעזור בהפצה של סרטונים או בעריכה של סרטונים שיצור איתנו קשר ונשלב אותו במפעל זיכוי הרבים.
                • שיחה עם הרב
                  קבלת קהל בימי שלישי וחמישי בין השעות 20:00 ל-21:00
                • שיעורי הרב
                  ימי שלישי - ליקוטי מוהר"ן + המורי ימי חמישי - תניא + בן איש חי

                מדור פרסומי

                זמני היום

                סקר