התחברות
    שכחתי סיסמא
      בקשת אישור מחדש
        הרשמה
        זכר נקבה
          שליחת שאלה לחבר
            הוספת שיעור
              הודעות מהרב
              צור קשר !

                הפלה כן או לא? דחוף !!!!!!!!!!!!!

                מספר סידורי: 69205
                שאלה:
                שלום הרב רביד, יש לי חבר שאני מאוד אוהבת וחלמתי להתחתן איתו אבל לא כרגע רק כשנעבור לגור יחד ונהיה מסודרים, שיהיו לנו אמצעים לגדל ילד, לפני חודש וחצי גיליתי שאני בהריון ומאז אני לא ישנה בלילה רק המחשבה על לעשות הפלה עושה לי רע מאוד, החבר שלי לא מעונין להיות אבא כרגע ומסרב בתוקף להכיר בילד, אני מרגישה שהכל נהרס שחרב עליי עולמי, אני לא מוכנה לעשות הפלה כי רק המחשבה על לתת אישור להמית תינוק חי ברחם שלי עושה לי רע מאוד ואני יודעת שיאשרו בי הצלקות, מה עליי לעשות כבוד הרב?


                תשובה:
                אחותי היקרה, לא לחינם אמרו חז"ל "סוף מעשה במחשבה תחילה" , החכמה היא להיות ערים לסכנה הרבה לפני,,, אם קיימת יחסים לא מוגנים עם חבר שלך , לקחת בחשבון שאת עשויה להיכנס להיריון וכי לא לקחת את הדברים בחשבון? חבל.

                זה מה שקורה לדעתי כשאין מודעות לאיסורים ההלכתיים בכל מה שקשור לנגיעה
                אסור לנערה לגור עם בחור לפני החתונה
                אסור לנערה לקיים יחסים עם בחור לפני החתונה
                אסור לנערה לגעת בבחור - יש מושג שנקרא נגיעה אסורה
                לכן בציבור הדתי לא מגיעים למצבים הנ"ל כמו שמגיעים בציבור החופשי
                לכן אני מציע שלהבא , כדאי שתלמדי את הנושא לעומק ולא תתירי לעצמך את האסור
                כי מי שמתיר לעצמו את האסור סופו להיות אסור בייסורים , רק ה' יתברך מתיר אסורים ולא אנחנו , אין לנו רשות להתיר לעצמנו לעבור על ההלכה ובטח ובטח שלא להתיר לעצמנו ליטול חיים, לא לחינם אמרו חז"ל עבירה גוררת עבירה , בתחילה עוברים על איסור נגיעה אסורה ואח"כ עוברים על איסור של "נטילת חיים" שהשלכותיו הרוחניות ממש לא פשוטות וכדאי לתת על כך את הדעת.

                בכל מקרה כרגע אני ממש מבין שאת במצב לא פשוט בכלל ואני מציע שתצרי קשר עם אגודת אפרת ותתייעצי איתם , יכול להיות שאם מדובר בשלב מוקדם יהיה מה לעשות, לכן אני חושב שכדאי שתצרי איתם קשר כמה שיותר מוקדם, אבל אל תעשי שום צעד על דעת עצמך , הפלה היא לא דבר פשוט , רבים פוסקים שמדובר ברצח ויש השלכות רוחניות קשות לדבר , מצד שני אני מבין את הקושי ואת ההתמודדות הבלתי אפשרית שלך ולכן אני חושב שבמקרה כזה חשוב שתתייעצי עם בעל מקצוע ולא רק איתי כי זו באמת סיטואציה שאני לא מוכן לקחת עליה אחריות , את חייבת להיעזר באנשי מקצוע צרי קשר בהקדם עם אגודת אפרת בלחיצה על הקישור הבא:"אגודת אפרת"

                שאלות ותשובות בנושא הפלה: "שו"ת בנושא הפלה - לחצו לקריאה"

                תגיות:
                הפלה לחץ פחדים תיקון להפלה הפלות רצח התנהלות לא תקינה רוצה להפילאני בהריוןהריון לא רצון נכנסתי להריון הריון בטעות הריון בפוקס אני בהריון מחברהריון מידיד
                חדשות אורלנוער
                • שובבים
                  ביום שלישי הקרוב יד אדר תתקיים סעודת פורים באולמי ויגו הקהל מוזמן
                • שיעורי הרבנית
                  שיעורי הרבנית מיטל מתקיימים בימי ראשון בבית הכנסת תפארת אחים. בימי שני בבית ספר אור לציון בשעה 20:30 לבנות בלבד בימי שני מתקיימים השיעורים בבית ספר אור לציון, חנייה בשפע
                • שיעורים קרובים
                  בימי שלישי וחמישי בבית כנסת תפארת אחים רחוב שדרות מנחם רפאל 1 בשעה 21:00 קבלת קהל החל משעה 20:00 בתיאום מראש בווטסאפ: 0504106657 באותו יום.
                מדרשת אור לנוער
                • קבוצות הווטסאפ
                  להצטרפות לקבוצות הווטסאפ שלחו הודעה למספר: 0504106657 עם השם שלכם ובקשו להצטרף
                • מעוניינים להפיץ?
                  כל מי שמעוניין לעזור בהפצה של סרטונים או בעריכה של סרטונים שיצור איתנו קשר ונשלב אותו במפעל זיכוי הרבים.
                • שיחה עם הרב
                  קבלת קהל בימי שלישי וחמישי בין השעות 20:00 ל-21:00
                • שיעורי הרב
                  ימי שלישי - ליקוטי מוהר"ן + המורי ימי חמישי - תניא + בן איש חי

                מדור פרסומי

                זמני היום

                סקר