האם מעיקר הדין מותר להתחתן בבין המצרים?
שאלה:
אני והארוס שלי מתלבטים אם להתחתן בבין המצרים או לא? אנחנו לא רוצים למרוח את הקשר יותר מדיי כדי לא להיכשל בנגיעה אסורה , מצד שני שמענו שזה לא סימן טוב להתחיל את החיים בתקופה כל כך קשה לעם ישראל. מה הרב אומר?
תשובה:
אחותי היקרה , ימי בין המצרים נחשבים לימי אבלות על חורבן בית המקדש , משום שבי"ז בתמוז הובקעה חומת ירושלים והרומאים חדרו לעיר עד שבתשעה באב נחרב ונשרף בית המקדש. לכן הזמן הזה הוא זמן קשה שעליו נאמר: "כל רודפיה השיגוה בין המצרים".
מצד שני מי שיודע לנצל את הימים האלה בצורה נכונה מסוגל להפוך חושך לאור. ואת המילה רודפיה אפשר לחלק לשתי מילים: "רודפי - יה" מי שרודף אחר האמת ומחפש בכל דבר את הא-לוקות. לכן לכתחילה אני לא ממליץ להתחתן בימים האלה , אולם מי שכבר החליט להתחתן בימים אלה ובמיוחד זוג שלא רוצה ליפול בחטא חמור של נגיעה אסורה רשאי להתחתן בימים האלה.
מה דעת המשנה בנושא?
במשנה מובא שדין מיעוט האבלות מתחיל רק מתחילת חודש אש: "משנכנס אב ממעטין בשמחה" וכך נוהגים הספרדים. אך אי אפשר להתעלם מהפוסקים שסבורים שראוי להחמיר ולא לישא אשה מי"ז בתמוז ואילך עד אחר ט' באב. (רמ"א - דעת האשכנזים)
עיון בתגובה הבאה יועיל: "האם מותר להתחתן בבין המצרים?"
עיון בתגובה הבאה יועיל מאוד:
האם מותר להסתפר בבין המצרים? לשחות בבין המצרים? לקנות בגדים חדשים?
לסיכום: מעיקר הדין אין איסור להתחתן מי"ז בתמוד עד ראש חודש מנחם אב. אך כתב הבן איש חי שראוי לחוש לזה היות והדבר עלול לגרום לבעיות בשלום בית וכיוצב', מי שהוזמן להשתתף בחתונה בתקופה הזאת רשאי להשתתף בה. בשורות טובות ומזל טוב.
תגיות:
חתונה בבין המצרים הלכות בין המצרים להתחתן בבין המצרים להתחתן ביז בתמוז להסתפר בבין המצרים לשחות בבין המצרים לקנות בגדים בבין המצרים חתונה בתקופה הזאת ימי אבלות על חורבן בית המקדש