איך מקיימים את מצוות שילוח הקן?
שאלה:
לכבוד הרב רביד נגר שלום רב! תודה על האתר המדהים והמחזק.כמו שאתה דואג לבנים של הקב"ה אני מברכת אותך ואת אשתך שה יתברך יפתח לכם את אוצרו הטוב.ותזכו לכל טובה וברכה.שפע ברכות וילדים מבורכים וצדיקים מהרה.אמן!הזדמן לי לראות בשכונה קן של יונה שדוגרת על הביצים,ידוע לי שיש מצוות שילוח הקן.האם לקיים אותה או לא.מה דעתך?ואם כן אז איך מקיימים?תודה על הכל תבורכו מפי עליון!
תשובה:
מקור המצווה הוא בחומש דברים (כב, ו-ז): "כי יקרא קן צפור לפניך בדרך בכל עץ או על הארץ אפרחים או ביצים והאם רבצת על האפרחים או על הביצים לא תקח האם על הבנים. שלח תשלח את האם ואת הבנים תקח לך למען ייטב לך והארכת ימים". כלומר, אדם המוצא קן של ציפור, ובקן אפרוחים או ביצים, ואימם רובצת עליהם, אסור לו ליטול את האם מעל גוזליה או ביציה, וכן אסור לו ליטול את הציפור עם אפרוחיה או ביציה. ואם עבר ונטל את האם - אף שעבר על איסור תורה, עדיין הוא יכול לתקן את מעשהו על ידי שישלח את הציפור לחופשי. ואם מתה - שוב אינו יכול לתקן חטאו. ואם ירצה ליטול את האפרוחים או הביצים, עליו לשלח תחילה את האם, עד שלא יוכל לתופשה, ורק לאחר מכן יכול ליטול את האפרוחים או הביצים. דין זה נוהג במיני העופות הכשרים לאכילה בלבד, שכן למדו חז"ל שכל מקום שנאמר 'ציפור' הכוונה למין טהור. אבל אם פגש קן של עוף טמא, מותר לו ליקח הביצים או האפרוחים בלא לשלח את האם. עוד צריך לדעת, שדין זה חל רק על ציפורי בר שאינן שייכות לאדם, אבל אדם שיש ברשותו ציפורים שמקננות, כגון יונים מבויתות, כיוון שהן מזומנות לפניו, רשאי לעשות בהן מה שירצה. שכן נאמר: "כי 'יקרא' קן ציפור" דווקא במקרה, ולא קן המזומן לפניו, ולכן מותר לו ליקח מקן שבבעלותו אפרוחים בלא לשלח האם.
כבר עניתי על השאלה הזאת בעבר, את מוזמנת לכתוב "שילוח הקן" במנוע החיפוש שבאתר או פשוט ללחוץ על הקישור הבא וללמוד את הנושא היטב, זה לא נושא פשוט צדיקה, קריאה נעימה: "שילוח הקן"
תגיות:
מצוות שילוח הקן שילוח הקן