יש לי בעיה רפואית שאני מתבייש לספר עליה
תשובת הרב רביד נגר:
אחי היקר.
א) תודה רבה על הפרגון , כיף לשמוע שגם מבוגרים משחקים במליונר בתורה חח
ב) לפי השאלות , אורלנוער כבר מזמן הפך להיות אור לילדים , לנערים ולמבוגרים !
ג) איך אתה מצפה שאעזור לך עם הבעיה הרפואית כשאיני יודע מה היא?
ד) בעניין הזרע בר קיימא , כבר עניתי על זה המון פעמים באתר - עיין כאן: "סגולות לזרע"
ה) בעניין כפרת העוונות והעבר המלוכלך , כל זמן שעשיתם תשובה ה' יכוון אתכם כבר.
בגלל שגם אתה וגם אשתך גולשים באתר , החלטתי לענות לכם על השאלות בקצרה, למרות שכבר עניתי על השאלות האלה ואני לא נוהג לענות על שאלות שכבר ענינו עליהם
אתייחס בקצרה לכל שאלה ששאלת ואני מקווה שאמצא גם סרטונים יפים לצרף לך.
1. סגולה לרפואה שלימה.
כתב הגאון רבי חיים קנייבסקי שבכוחה של ברכת "אשר יצר" לרפא חולים ממחלות קשות באורח ניסי, לכן מי שמחפש מזור למחלתו יקפיד לברך ברכה זו בדקדוק בנחת ובמתינות
וכתב הסטייעפלר בספרו שקבלה היא בידנו שאמירת נשמת כל חי בעשרה מסוגרת להביא מזור ומרפא למחלות קשות. לכן אדם שחלה במחלה או בכל חולי שהוא יקבל על עצמו שכאשר ישלח לו ה' רפואה שלימה, יאמר את נשמת כל חי בפני 10 עד ברוך אתה ה' שבישתבח ויעשה זאת בשמחה בפני עשרה. (סגולות אלה בדוקות ומנוסות) וכמובן שיש עצה נפלאה מהגמרא והיא: "פת שחרית" צירפתי לך סרטון - בכוחה לרפא 83 מחלות.
2. סגולות לזרע בר קיימא.
הרב מבריסק אמר שלימוד של מסכת שלימה וסיומה מסוגל לזרע בר קיימא ומי שאין בכוחו לסיים מסכת לבד ראוי שישתדל בזה מאוד ויקבע עיתים ללמוד דף יומי או שישתתף בשיעור שבו לומדים גמרא וישתתף עמם בסיום מסכת וכשיעשו סיום מסכת יבקש מה' שיחוס עליו ויזכה אותו בזרע בר קיימא וזכות התנאים והאמוראים תגן בעדו ויזכה לישועה גדולה.
ועוד אמרו חכמים שגמרא ראשי תיבות: "גבריאל , מיכאל , רפאל , אוריאל" זכות המלאכים הקדושים תגן בעדו ויזכה לראות בנים ובני בנים עוסקים בתורה ובמצוות בזכות לימודו.
ועוד סגולה בדוקה ומנוסה שאני מוכן להעיד עליה בעצמי , אשתי ואני חיכינו 4 שנים עד שזכינו לזרע בר קיימא ובזכות הצדיק מזעוויל , זכינו להיפקד בבת. (לחצו כאן להרחבה)
חשוב לציין שההליכה לציון צריכה להיות בזמן שהאשה מבייצת. (מותר גם לאשה ללכת?)
3. סגולות למחילת עוונות העבר.
במסכת ראש השנה מובא: "כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו" וכן מובא במסכת ברכות בדף כח', למדנו שאדם שמתגבר על מידותיו וסולח למי שחטא כנגדו הבורא יתברך מודד לו מידה כנגד מידה וסולח לו, ולא רק שסולחים לו על עוונותיו גם מוחלין לו על כל פשעיו. כל זה בתנאי שהפסיק עם החטא ואינו שב לעשותו. (רמב"ם) בנוסף, אם אדם רוצה לתקן את חטאי העבר שיעשה מצוות כנגדם , אם חטא בחילול ה' יעשה קידוש ה' וכו'.
לסיכום: אני מקווה שהועלתי , מחילה שלקח לי זמן לענות על השאלה , אני פשוט לא ממש מרגיש טוב ויש לחץ ועומס אדיר של שאלות , אז השתדלתי לענות , למרות שכבר ענינו על שאלות דומות. בכל אופן צירפתי לכם גם קטעי וידאו שעוסקים בשאלות המדוברות.




